ENTREVISTA PROJECTE LLEPOLIA. Segona part

LLEPOLIA : Aliment, generalment dolç, que es pren pel seu gust i que no ha de tenir necessàriament qualitats nutritives a destacar.

Perquè un documental sobre Sant Medir?

Potser perquè es una de les festes més desconegudes del barri. Es a dir, tothom coneix Sant Medir com el dia 3 de març, el dia que uns sonats surten a tirar caramels i ja està. Però coneixem gent que son a les Colles i que ens parlen de les reunions, de la loteria, del preus dels caramels, etc.

En realitat es una festa de les olles, però que tu tothom gaudeix, tot el barri s’ho passa bé i el que volem és que es conegui la realitat de la festa. La feina que porta, els problemes, les despeses, etc. A més a més, intentarem conèixer la història de Sant Medir, que a la vegada ens servira per conèixer la història del barri, ja que creiem que les dues coses van molt lligades.

Perquè heu començat després de Sant Medir? No serà mes difícil ara trobar material?

No em començat després de Sant Medir, malgrat que ara es quan es comença a parlar del projecte. Un més i escaig abans ja varem parlar amb la Federació per tal que ens deixessin gravar, que ens posessin en contacte amb les Colles, etc. Per tant, ja tenim material gravat d’abans del dia 3 i del mateix dia 3.

De la resta, del material històric no ens calia preocupar-nos abans.Es una cosa que la gent te a casa i que ha de voler deixar-nos, que ha de buscar, i això millor ara, després de Sant Medir, que la gent de les Colles no esta tan enfeinada. Potser aquest tipus de material serà el que mes ens costara de aconseguir, sabem que haurem de perseguir a la gent, insistir, etc, però ho aconseguirem. Creiem que val la pena que tothom s’involucri, ja que és un documental pel barri, fet  des de el barri i que pot quedar força bé.

Perquè Crowdfunding com a sistema de finançament?

Perquè creiem que te moltes avantatges. La primera és que es un sistema nou, que fuig dels canals habituals com poden ser les subvencions, o les ajudes oficials. Ara mateix, dins del context de crisi en el que estem immersos cal inventar, innovar.

Està clar que també parlarem amb l’Ajuntament, amb la Federació, i amb d’altres entitats per tal que ens donin un cop de mà, però amb el Crowdfunding pensem que podem aconseguir una part dels diners que necessitem.

L’altre avantatge que te aquest sistema és que fa que la gent hi participi, s’hi involucri, és senti part del projecte. Amb una micro donació (això és el que és el Crowdfunding, un sistema de micro donacions amb recompensa) qualsevol pot ajudar, i a canvi, formarà part del documental. Podrà sortir als crèdits, obtindrà una samarreta, un DVD o una xapa.

Però el més important és que ajudarà a tirar endavant un documental molt ben fet, que donarà una visió general de Sant Medir, no com un sol dia, si no com una festa que per a molta gent dura tot l’any.

Malgrat tot, cal reconèixer que no és un sistema pràctic ara per ara. Hem de dedicar molt temps i molts esforços a fer difusió i a que la gent ens conegui. I potser, finalment, no aconseguim ni un sol euro per aquest sistema, ja que tu has de marcar la quantitat de diners que vols aconseguir. Si en el temps que et marques no arribes a aquest límit, les donacions que tenies fins llavors queden en res, i a la gent li retornen el que havia aportat.

Funciona el Crowdfunding?

Realment encara no ho sabem. S’ens ha ajuntat tot, les gravacions, el guió, el anar d’aquí cap allà i realment encara no em començat amb el finançament. La feina que hem de fer ara és la de difusió. Un cop ens donem a conèixer, parlem amb les Colles, amb la gent, serà el moment de saber si funciona o no.

Sabem d’altra gent que ho ha provat i els hi ha anat bé. Si entreu a la nostre web podreu veure exemples de projectes portats a terme amb el Crowdfunding.

I nosaltres pensem que també ens pot anar bé. Això si, el principal es explicar-ho bé, que la gent sàpiga que passa amb les seves donacions. Si aconseguim engrescar a les institucions, colles etc, tindrem molt aconseguit.

I pensem que si tot aquest esforç serveix per fer un documental ben fet, que després es podrà veure a les escoles, que podrem trobar a les biblioteques, que la gent de les Colles tindrà a la seva disposició, creiem que val molt la pena.

Que passarà si no arribeu a la quantitat desitjada?

Si no aconseguim el que pensem treure amb el Crowdfunding, tirarem endavant igualment. Hem decidit que farem aquest documental i el farem costi el que costi, a part del  Crowdfunding estem buscant finançament extern; Ajuntament, empreses privades etc. A més a més, fins ara tota l’ajuda que estem tenint es voluntària. Ja els hi hem dit que si aconseguim tot el pressupost, podrem cobrar. Però sinó, doncs cobrar els sous serà més difícil, per no dir impossible.

A la Federació hi ha hagut problemes. Ho tractareu al documental?

Rotundament no. El documental que nosaltres volem fer te una perspectiva històrica, i això que ha passat aquest any és un fet puntual. Per tant, no seria just dedicar-hi temps del documental. Ja hi ha altres mitjans a Gràcia per fer-ho. No som paparazzis, i per tant, com diria aquell: “Això no toca

Penseu fer-ne algun mes relacionat amb el barri?

Ara mateix estem immersos en aquest.Si la experiència es bona, si té una bona acollida, no ho descartem, però es un tema que haurem de parlar ja de cara a l’any que ve, quan el de Sant Medir ja estigui enllestit. A més a més, aquest ens motiva molt, ens te molt engrescats, però nosaltres també ens hem de guanyar la vida.

Si voleu més informació, ja sigui sobre el Projecte Llepolia o sobre Crowdfunding, aquí us deixo uns quants enllaços, els quals us poden ajudar a entendre molt més tot aquest projecte.

Enllaços a projectes sobre crowdfunding

No res
El cosmonauta

Enllaços a plataformes de crowdfunding

Lanzanos
Volanda

Enllaços sobre el projecte

Projecte llepolia
Bloc del Projecte Llepolia
 

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Entrevista, Sant Medir i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s